5 manieren om je hersenen opnieuw te programmeren wanneer je je depressief voelt

5 manieren om je hersenen opnieuw te programmeren wanneer je je depressief voelt

Depressie bestrijden is een zware opgave, een die soms onmogelijk lijkt, maar je bent niet de enige.. De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat er wereldwijd minstens 350 miljoen mensen aan een depressie lijden.

In tegenstelling tot een lichamelijke ziekte, kan depressie niet worden genezen door alleen medicatie. Het vereist wilskracht en doorzettingsvermogen, waardoor de depressie als het ware verdampt. Daarin schuilt met name de moeilijkheid. Je moet vechten om je denken te veranderen. Dus begin met deze vijf manieren om je gedachtepatronen in je hersenen opnieuw te programmeren wanneer je je depressief voelt.


5.0
verbeter je gemoedstoestand en je algehele welzijn

MOODMASTER™

MOODMASTER™ is wetenschappelijk ontwikkeld om de de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en het gevoel van welzijn te versterken.

  • Vermindert het gevoel van stress en angst
  • Stemmingsverbetering
  • Krachtige Formule
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

1 . Laat je niet misleiden door negativiteit 

Depressie zet ons brein ertoe om negatief te denken. Het vernietigt ons gevoel van identiteit en zelf trots door een eindeloze lus van negatieve gedachten te creëren. Hoe ambitieuzer je bent, hoe meer risico je loopt. Dit komt doordat je vaak zó veel van jezelf verwacht en daarom meestal te streng bent voor jezelf.

Je begint te denken dat je niets verdient als je je gevoel van eigenwaarde verliest. Je zegt tegen jezelf dat de slechte dingen die je overkomen gerechtvaardigd zijn en je begint de vicieuze cirkel van negatieve gedachten te geloven die je tegen jezelf zegt.

Je hebt gedachten, maar je bent ze niet.


De oplossing klinkt naïef eenvoudig: verander van gedachten.

Denk eerst aan de goede dingen in je leven. Je leeft, dat alleen al is iets zo bijzonders waar je elke dag dankbaarheid op kunt uitoefenen. Zo veel mensen sterven s'nachts plotseling in hun slaap. Wanneer je wakker wordt, oefen dan een dankbaarheidsritueel en herhaal bijvoorbeeld in je hoofd (of hardop): ik ben dankbaar dat ik weer een nieuwe dag heb om te leven en om mijn dromen waar te maken, ik ben dankbaar voor wat ik allemaal al wél heb in mijn leven. Heb je een huis boven je hoofd? Komt er water uit je kraan? Heb je eten in je koelkast? Het zijn de kleine dingen in het leven die, als we er bij stilstaan en dankbaar voor zijn, een enorm effect kunnen hebben op je gemoedstoestand. Je kent de gezegde wel: ik ben met het verkeerde been uit bed gestapt, en daardoor verloopt de rest van de dag waardeloos. Zo werkt het ook vice versa. Sta je op met een positieve mindset (ook al is deze geforceerd), dan heb je daar de hele dag profijt van.

Het leven is een golden ticket en je kunt nog steeds je wildste dromen waarmaken en wellicht anderen helpen die net zo veel lijden als jij.
dankbaarheid is een krachtige methode wanneer je je depressief voelt

Zoek dus een paar positieve dingen uit en herhaal ze elke keer voor jezelf. Elke dag!

Hoe vaker hoe beter, je moet je hersenen opnieuw trainen, je zou kunnen denken: "positief denken heb ik eerder geprobeerd en het werkt niet."  Nou, heb je het een heel jaar geprobeerd? Heb je het 25 keer per dag geprobeerd? Zelfs als je daar geen zin in had? Ben je geobsedeerd geraakt door het idee om je manier van denken te veranderen?

Depressie is als een versleten pad in het bos, gewoon wat graszaad gooien en weglopen zal het niet oplossen. Je moet het elke dag water geven en koesteren als je een nieuwe mentaliteit wilt zien groeien.

2 . Vooruitgang is beter dan perfectie

We gaan verder in een depressie omdat we te hard voor onszelf zijn. Als mens willen we natuurlijk groeien. Succes is bewonderenswaardig, maar soms gaan we te ver in het proberen onrealistische verwachtingen van succes te bereiken.

Als we streven naar perfectie en daarin tekortschieten, voelen we ons waardeloos.

We hebben allemaal gehoord dat Rome niet in een dag is gebouwd,  en het is hier ook van toepassing. In plaats van het leven te zien als een afgewerkt product dat je onmiddellijk moet bereiken, onthoud dat grote dingen tijd kosten. Elke dag is weer een kans om iets geweldigs te bouwen. Plaats elke dag een steen, en al snel heb je een muur..

Blijf elke dag je best doen en op een dag zul je opkijken en je voltooide project zien. Alleen omdat je niet van 0 naar 100 kunt gaan, ben je nog geen slecht persoon, het betekent alleen dat je ambitieus bent. 99% van de succesvolle mensen in de wereld van vandaag worstelde lange tijd voordat ze 'het haalden'. Dit maakt allemaal deel uit van je reis, al je moeilijkheden vormen je tot een persoon die werkelijk in staat is tot grootsheid.

Dus ga door en doe je best, één dag tegelijk.

wees niet te hard voor jezelf.


3 . Onthoud je kwaliteiten

Herinner jezelf er elke dag aan wat een geweldig persoon je bent.

Herinner jezelf aan je kwaliteiten. Bezit je vriendelijkheid, de grootste valuta op aarde? Of heb je talent voor design? Heb je een diepe interesse in iets waar de meeste mensen niets vanaf weten?

Herinner jezelf aan je potentieel.. Er zijn zoveel mensen op deze aarde die met niets begonnen en enorm succesvol werden. Het enige dat in deze wereld van belang is, is hoe graag je iets wilt. Je hebt het potentieel om alles te zijn wat je wilt in deze wereld, zelfs als je door een depressie moet vechten om het te laten gebeuren.

Laat nooit meer los, blijf vechten, je bent op weg naar betere dagen..

Herinner jezelf er elke dag aan wat een geweldig persoon je bent


4 . Negeer geen waarschuwingstekens 

Als je een druk leven leidt, kun je gemakkelijk de signalen van depressie negeren die je lichaam je stuurt.

Rust is van cruciaal belang voor de geestelijke gezondheid en topprestaties. Als je je moe voelt, neem dan een pauze, je hoeft niet alles op één dag te doen. Neem een adempauze en bouw elke dag langzaam het momentum op naarmate je routine en rustcyclus verbeteren. Zelfzorg is een van de meest onderschatte levensstrategieën die alle succesvolle mensen toepassen .

Mensen scheppen op over hoeveel uur ze hebben gewerkt of hoe moeilijk het was om te komen waar ze nu zijn, echter bedenken de meest succesvolle mensen hoe ze dingen effectiever kunnen doen om tijd te creëren voor hun belangrijkste taken. (een daarvan is zelfzorg)

Dus probeer je leven een beetje beter te organiseren, een gemakkelijkere routine, werk uitbesteden, een beter dieet, voldoende slaap en een betere gezondheid die je meer energie zullen geven, het zijn allemaal goede uitgangspunten.

Rust is van cruciaal belang voor de geestelijke gezondheid en topprestaties


5 . Stop met vergelijken 

We leven in een wereld waarin iedereen zichzelf constant vergelijkt met anderen, hun buren, collega's en uiteraard met social media.

Met 7,7 miljard mensen in de wereld zal er natuurlijk altijd iemand zijn die het leven heeft dat we zelf willen, waardoor we ons depressief of minderwaardig kunnen voelen.

Maar wanneer je begint te realiseren dat de persoon met wie je jezelf vergelijkt zichzelf weer met anderen vergelijkt, beseffen we dat het alleen de menselijke natuur is om zoiets te doen. Mensen evolueerden in kleine groepen, ze 'vergeleken' zichzelf met de beste jager of de beste kok, zodat ze hun eigen vaardigheden konden verbeteren .

Dus zoek een sterke mentor, iemand die je vertrouwt en tegen wie je eerlijk kunt zijn. Er is een reden waarom life coaches prominenter worden dan ooit, het is iemand om verantwoording aan af te leggen, waarmee je eerlijk kunt zijn en zij zullen je helpen om op het goede spoor te blijven.

Begin met deze vijf stappen in jouw persoonlijke life journey om de beste versie van jezelf te worden en onthoud altijd: willen zijn zoals iemand anders is een belediging voor wie jij bent!

5.0
verbeter je gemoedstoestand en je algehele welzijn

MOODMASTER™

MOODMASTER™ is wetenschappelijk ontwikkeld om de de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en het gevoel van welzijn te versterken.

  • Vermindert het gevoel van stress en angst
  • Stemmingsverbetering
  • Krachtige Formule
  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Share

One thought on “5 manieren om je hersenen opnieuw te programmeren wanneer je je depressief voelt

  1. Je artikelen zijn echt geweldig en zo hoopvol, bedankt voor het delen van je bevindingen. Dankzij jou voelt mijn strijd met mijn mentale klachten minder eenzaam en onoverwinnelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *