Ontdek het geheim voor verbetering van je mentale prestaties

Ontdek het geheim voor verbetering van je mentale prestaties

Het optimaliseren van lichaam en geest met de meest kwalitatieve grondstoffen van moeder aarde. Dat is de visie van MINDSCOPIC®, voorheen OmniMind.

Recent heeft MINDSCOPIC® een compleet vernieuwde lijn gelanceerd die zowel geest als lichaam optimaal laten presteren met behulp van natuurlijke ingrediënten, ook wel nootropics genoemd. De nieuwe collectie bevat o.a. (award winning) producten voor een betere focus, producten voor een betere gemoedstoestand en een geweldig product voor het verbeteren van de slaapkwaliteit. Voordat ik daar verder op in ga leg ik eerst nog even uit wat nootropics precies zijn.


Al sinds mensenheugenis zijn we op zoek naar technologieën of supplementen die helpen het geheugen, de intelligentie en andere cognitieve functies te verbeteren. Vanaf de Egyptenaren, Hindoes, Boeddhisten en Romeinen tot aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neurolinguïstisch programmeren zijn er talloze manieren waarop je je gezondheid, cognitieve vermogens en motivatie kunt verbeteren. Met nootropics ondersteunen we een optimale gezondheid van het brein en de verbetering van de prestaties. De hersenen zijn het meest cruciale deel van het lichaam omdat ze elk aspect van ons leven beheersen. Door de capaciteit te vergroten, is het daarom mogelijk om direct invloed te hebben op je kwaliteit van leven, slapen, productiviteit, geheugen - de lijst is eindeloos.

wat gebeurt er in je hersenen bij angst

Wat zijn Nootropics?

Nootropics worden gedefinieerd als stoffen die het functioneren van de hersenen verbeteren en daarnaast geschikt zijn voor langdurig gebruik. De meesten van ons consumeren al op dagelijkse basis nootropics, waarvan het bekendste voorbeeld cafeïne is. Maar ook L-theanine (wat vooral voorkomt in groene thee) en verschillende B-vitamines hebben positieve effecten op het functioneren van de hersenen en vallen dus in de categorie nootropics. Nootropics verbeteren dus je cognitief vermogen en geven je bijvoorbeeld een beter concentratievermogen, beter geheugen of het vermogen om ‘sneller’ te denken. Dit kan je helpen om beter te presteren, eerder naar huis te gaan van je baan of gewoon meer plezier te hebben in je werk, studie of sport. Ook kunnen nootropics helpen bij het verminderen van angst/depressie en bij slapeloosheid en/of verbetering van je slaapkwaliteit.

Hoe werken Nootropics?

Er zijn veel verschillende mechanismen in je hersenen die door nootropics worden beïnvloed. Sommige nootropics beïnvloeden de balans van neurotransmitters in je hersenen, om de overdracht van elektrische signalen te bevorderen tussen je neuronen. Hierdoor verwerk je informatie beter en kan je je beter concentreren. Andere nootropics gaan schade aan de zenuwen tegen, zodat je hersenen op de lange termijn goed blijven functioneren. Ook zijn er nootropics die de bloedsomloop in de hersenen verbeteren, waardoor ze meer ‘power’ krijgen.


De nieuwe lijn van MINDSCOPIC bestaat uit:


  • Clear Focus™ 
  • Clear Focus™ Cafeïne free
  • SleepWell Spray™
  • MoodMaster™
  • Purified Hemp™
optimaliseer je mentale prestaties

CLEAR FOCUS™

Clear Focus is wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan het functioneren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen. Het natuurlijke product staat bekend als favoriete supplement voor gezondheidsfanaten, biohackers, high achievers, ondernemers en professionele sporters. CLEAR FOCUS™ heeft veel mensen geholpen om de volgende stap te zetten in persoonlijke prestaties. Door een unieke, wetenschappelijk onderbouwde mix van ingrediënten wordt de mentale helderheid verbeterd. Overigens heeft dit supplement ook een award gewonnen voor beste nootropic. 

Ingrediënten:

Bacopa Monnieri [205 mg] ; Bacopa Monnieri, een van de hoofdingrediënten in CLEAR FOCUS®, is een nootropisch kruid dat de verwerkingssnelheid, het geheugen en het leervermogen verbetert. Het stimuleert het deel van je brein dat een belangrijke rol speelt bij langdurige geheugen retentie. Onderzoek heeft de positieve invloed op hersencellen en regeneratie van hersenweefsel aangetoond.

Rhodiola Rosea Extract [50mg] ; Rhodiola rosea maakt je meer weerbaar in periodes van (examen)stress. Door de toegenomen fysieke en mentale energie helpt het bij vermoeidheid en een overspannen gevoel. Rhodiola Rosea is een adaptogeen. - Adaptogene kruiden zijn actief in het lichaam waar nodig is, waar onbalans zit. Ze verminderen de respons op stress, doordat ze voor meer balans zorgen in het lichaam. Andere vaak voorkomende bijwerkingen van Rhodiola zijn een verbeterde gemoedstoestand, motivatie en algeheel gevoel van welzijn.

L-Theanine [200mg] ; L-Theanine staat vooral bekend om zijn kalmerende werking. Het verhoogt de activiteit van de neurotransmitters serotonine, dopamine en GABA in de hersenen. Het geeft ontspanning en vermindert stress en angst.

Caffeine [150mg] ; Cafeïne behoort tot de groep ingrediënten die het centrale zenuwstelsel stimuleert. Onderzoek heeft aangetoond dat lage tot matige cafeïnedoses de alertheid, waakzaamheid, reactietijd en aandacht verbeteren.

In CLEAR FOCUS™® is cafeïne aanwezig in combinatie met theanine. Studies hebben aangetoond dat de combinatie van beide beter is dan cafeïne alleen, en dat het minder waarschijnlijk is dat er ontwenning en een dip optreedt wanneer de cafeïne niet meer in het lichaam aanwezig is. Onderzoek van Haskell bevestigt: snellere simpele reactietijd, snellere numeriek werkgeheugen reactietijd en verbeterde nauwkeurigheid bij het nagaan van zinnen

Alpha GPC [450mg] ; Wat bijzonder is aan deze nootropic is de redelijk hoge dosering Alpha-GPC. Het is gebleken dat GPC, de cellulaire membranen, door alfa worden ondersteund en daarom kunnen helpen bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang. 

optimaliseer je lichaam en geest met clear focus van mindscopic

Huperzine A [80µg] ; Huperzine A is een natuurlijk plantenextract met een uitstekende cholinesterase-remmende werking. Huperzine A verhoogt de hoeveelheid acetylcholine die op zijn beurt onze neurotransmitters ondersteunt. Huperzine A wordt ook gebruikt om oxidatieve stress te verminderen alsook het verbeteren van de neuroprotectie. De stof is onderzocht als veelbelovend medicijn tegen de ziekte van Alzheimer.

Co-Enzyme NADH [5mg] ; NADH komt van nature in het lichaam voor en wordt gebruikt om mentale helderheid, alertheid, concentratie en geheugen te verbeteren. Vanwege zijn rol in de energieproductie, wordt NADH ook gebruikt voor het verbeteren van uithoudingsvermogen en het bestrijden van vermoeidheid. Als een krachtige antioxidant beschermt Co Enzym NADH het lichaam tegen vrije radicalen en ondersteunt het de cellulaire gezondheid.

Vitamin B3 [6mg] ; Vitamine B3 (niacine) helpt energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten in je voeding en activeert zo de natuurlijke energie in je lichaam. Vitamine B3 helpt bij het functioneren van je geheugen. Daarnaast is deze vitamine goed voor je concentratievermogen en leerprestatie. Vitamine B3 kan het gebrek aan energie en vermoeidheid helpen verminderen. Ook heeft vitamine B3 heeft een positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel.

Vitamin B12 [2µg] ; Vitamine B12 is betrokken bij een aantal processen in het lichaam: het bevordert de energiestofwisseling in het lichaam. Vitamine B12 helpt vermoeidheid te verminderen. Het draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. Speelt een rol in de celdeling, zodat weefsels gevormd kunnen worden. Zorgt voor een goede werking van het  zenuwstelsel. Is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de leerprestatie. Vitamine B12 is ook goed voor de gemoedstoestand, ondersteunt het immuunsysteem en zorgt mede voor een goede weerstand..

Vitamin B5 [3mg] ; Vitamine B5 levert een bijdrage aan normale mentale prestaties en ondersteunt je in spannende tijden en tijdens drukke werkzaamheden. Vitamine B5 draagt bij aan fitheid en heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

De bovenstaande B-vitamines die in CLEAR FOCUS™ worden gebruikt, worden ook neuro-vitamines genoemd. Naast de verschillende plantaardige bronnen, zijn avocado’s een van de meest potente vitamine B bronnen.


Bioperine (Piper Nigrum) [10mg] ; Bioperine is bekend in de traditionele Ayurvedische en Chinese wellness-traditie en is het alkaloïde extract van piperine dat is afgeleid van de vrucht van de zwarte peperplant. Piper Nigrum heeft tal gezondheidsvoordelen waaronder: ondersteuning van de spijsvertering, evenwichtig in stresssituaties, ondersteunt het afweersysteem en bescherming tegen vrije radicalen.


CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE 

Wat deze lijn zo bijzonder maakt is de keuze uit CLEAR FOCUS mét cafeïne en CLEAR FOCUS zonder cafeïne. 

Europese wetgeving adviseert niet meer dan 400mg cafeïne per dag te consumeren. Drink jij al veel koffie of consumeer je andere cafeïne rijke supplementen door de dag? Of reageer je een beetje onwennig op cafeïne rijke producten? Dan heeft MINDSCOPIC een product speciaal voor jou ontwikkeld genaamd CLEAR FOCUS™ CAFFEINE FREE. Dit product is net als CLEAR FOCUS wetenschappelijk ontworpen om bij te dragen aan het functioneren van het geheugen, de leerprestaties en het concentratievermogen.

uitgebreide formule voor verbetering van cognitieve functies

De ingrediënten zijn hetzelfde als de CLEAR FOCUS alleen in plaats van cafeïne zit er hier 400 mg aan Cordyceps Sinensis in. 

Cordyceps Sinensis [400mg] - bevordert de cellulaire energieproductie, de zuurstofutilisatie en stimuleert de bloedsomloop en de doorbloeding van alle orgaansystemen. Dit verklaart mede dat Cordyceps het prestatievermogen en de geestelijke helderheid vergroot. Bovendien ondersteunt Cordyceps het neuro-endocriene systeem en het immuunsysteem en heeft Cordyceps mogelijk een anti-depressieve werking. In China geniet Cordyceps grote faam als afrodisiacum of potentieverhogend middel.


Deze cafeïne vrije nootropic met een ontzettend goede dosis cordyseps sinensis is een van de meest uitgebreide, complete en uitgebalanceerde nootropische formules die ik zelf ooit heb uitgeprobeerd of überhaupt momenteel op de markt is.Wil jij ook de controle over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid?

Ontdek de nieuwe lijn van MINDSCOPIC

MOODMASTER™

Een ander geweldig product uit de vernieuwde lijn van MINDSCOPIC is MOODMASTER. Deze is wetenschappelijk ontwikkeld om de de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en het gevoel van welzijn te versterken. Het product wordt gemaakt onder toezicht van de Europese wetgeving met behulp van artsen en experts op het gebied van voedingssupplementen en bestaat uit tien gecertificeerde ingrediënten. Dit maakt MOODMASTER™ een product dat 100% uniek, veilig en effectief is. Absoluut een van mijn favorieten!

Ingrediënten:

Ashwagandha Extract [500mg] ; In de Ayurvedische geneeswijze wordt dit kruid gebruikt om ontstekingen en koorts te behandelen, en te beschermen tegen besmettingen. Ashwagandha poeder verbetert eveneens het immuunsysteem, het geheugen, het humeur en de algemene weerstand tegen stress door de cortisolniveaus te verlagen. Bijgevolg is het aan te raden voor meer energie, een betere slaap en minder vermoeidheid.

Griffonia Simplicifolia Extract [205mg] ; Griffonia Simplicifolia Extract is een Zuid-Afrikaans kruid dat op natuurlijke wijze het zenuwstelsel ondersteunt. Het bevordert de geestelijke veerkracht, draagt bij aan een heldere geest en is goed voor het concentratievermogen. Griffonia bevat 5-HTP, dat in het lichaam wordt omgezet in serotonine (geluksstofje).

Baldrian Wurzel Extract [250mg] ; De wortel van de valeriaanplant heeft een kalmerende en rustgevende werking. Valeriaan kan helpen bij lichte vormen van spanning, stress, nervositeit en angst en bij slapeloosheid.

L-Tryptofaan [320mg] ; Tryptofaan is een uitgangsstof voor de aanmaak van veel belangrijke indoolderivaten zoals de neurotransmitter serotonine, het hormoon melatonine en het vitamine nicotinezuur. Deze stoffen hebben invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.

Vitamine D3 [4µg] ; Vitamine D beïnvloedt verschillende stoffen die in de hersenen worden aangemaakt. Een van die stoffen is serotonine. Die stof heeft invloed op op ons humeur.

Uit onderzoek blijkt dat bij een tekort aan vitamine D het serotonine gehalte in de hersenen wordt verlaagd.
verbeter je gemoedstoestand en je algehele welzijn

Vitamine B1 [2mg] ; Vitamine B1, ook wel Thiamine genoemd, is een wateroplosbaar vitamine die onmisbaar is voor de energievoorziening van het menselijk lichaam. Het is nodig om koolhydraten om te zetten naar energie. Vitamine B1 draagt bij aan een goede werking van het zenuwstelsel en de hersenen.

Vitamine B6 [2mg] ; Vitamine B6 is als co-enzym betrokken bij de aminozuurstofwisseling en is daarom een beperkende factor bij de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine, serotonine, GABA, noradrenaline en melatonine. Dit betekent dat er al bij een mild B6-tekort minder neurotransmitters aangemaakt worden. De productie van GABA en serotonine gaat dan omlaag, wat ervoor zorgt dat het gedrag minder goed wordt gereguleerd en slaapstoornissen ontstaan. Ook cardiovasculaire functie en hormoonproductie gaan achteruit, alsmede de voorziening van glucose naar de hersenen.

Bioperine [10mg] ; Piper Nigrum heeft tal gezondheidsvoordelen waaronder: ondersteuning van de spijsvertering, evenwichtig in stresssituaties, ondersteunt het afweersysteem en bescherming tegen vrije radicalen.

Vitamine B3 [8mg] ; Vitamine B3 helpt bij het functioneren van je geheugen. Daarnaast is deze vitamine goed voor je concentratievermogen en leerprestatie. Vitamine B3 kan het gebrek aan energie en vermoeidheid helpen verminderen. Ook heeft vitamine B3 heeft een positieve invloed op de werking van je zenuwstelsel.

Magnesium [83mg] ; Magnesium speelt een belangrijke rol in veel processen in ons lichaam. Het betreft een essentieel mineraal. Magnesium is bij meer dan 350 biochemische functies in ons lichaam betrokken. Denk bijvoorbeeld aan de regulatie van hartslagritmes en het ondersteunen van de neurotransmitters.

Uit onderzoek blijkt dat naar schatting 80% van de volwassenen een tekort aan magnesium heeft.SLEEPWELL SPRAY™

Slapeloosheid, iedereen heeft hier wel eens mee te maken. Toch hebben steeds meer mensen last van chronische slaapproblemen. 

Een goede nachtrust is van levensbelang en vormt de basis voor een vitaal leven. Snel in slaap vallen en doorslapen is voor mij al jarenlang een uitdaging. Ik heb dan ook echt alles wel geprobeerd om me hierbij te helpen. Van kruidentheetjes tot slaapmedicatie.  

lekker slapen met de sleepwell spray van mindscopic

Gedachten als ‘hoe kom ik morgen ooit de dag door’, ‘wat als ik de hele nacht wakker lig‘ en ‘ik heb nog maar zo veel uur om te slapen voordat de wekker gaat‘ zijn in veel gevallen de boosdoener. Deze vicieuze cirkel aan gedachten zorgen ervoor dat snel in slaap vallen onmogelijk wordt. 

Angst en spanning houden de slapeloosheid in stand en zorgen er vaak voor dat de problemen erger worden. Met name de angst om niet te kunnen slapen is erg problematisch.


Nachten lang malen, piekeren en nadenken, het overkomt iedereen. Slaap is noodzakelijk voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Een slechte nachtrust vergroot de kans op een depressie, een afname in concentratie, gewichtstoename en diabetes.

SLEEPWELL SPRAY™ is een wetenschappelijk ontwikkeld product om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen te verkorten. De spray bevat een krachtige, natuurlijke tonic die het lichaam en geest tot rust brengen. Ik ben heel erg tevreden over deze spray en heeft nu een vaste plek gekregen op mijn nachtkastje. 

Ingrediënten;

Kamille Extract [12mg] ; Wordt beschouwd als een van de oudste, geneeskrachtigste kruiden die de mensheid kent. De gedroogde kamillebloemen kennen talloze voordelen voor de gezondheid dankzij hun hoge gehalte aan antioxidanten zoals flavonoïden en terpenoïden. Kamille staat bekend om haar verzachtende invloed op de luchtwegen. Het wordt vanwege z'n ontspannende effect gebruikt als natuurlijke rustgever en om lekker te slapen. Ook ondersteunt kamille de spijsvertering en het immuunsysteem.

Passiebloem Extract [12mg] ; Deze plant, ook bekend als passiflora, is erg effectief om je te helpen in slaap te vallen. Dit komt omdat het de natuurlijke slaap stimuleert.

  • Het wordt aanbevolen aan mensen die niet genoeg slaap krijgen. Ook helpt het mensen die plotseling midden in de nacht wakker worden. Het is het perfecte middel om een vredige, ontspannende en herstellende slaap te krijgen.
  • Passiebloemen worden ook gebruikt als een natuurlijk middel tegen stress en angsten.
  • Dit  kalmerende middel geeft je een betere algemene welzijn. Daarnaast is het een geweldige bron voor alkaloïde. Het actieve ingrediënt in alkaloïde wordt ook gebruikt in medicinale kalmeringsmiddelen.

Citroenmelisse [12mg] ; Citroenmelisse behoort tot de muntfamilie. Het wordt al eeuwenlang toegepast om stress te verminderen en slaap te verbeteren. Onderzoek laat zien dat symptomen van slapeloosheid verminderen bij regelmatig gebruik.

Avena Sativa Extract [12mg] ; Deze kruidensoort is een krachtig extract van de avena sativa plant. Het kruid is geliefd bij mensen die lekker willen slapen of innerlijke onrust ervaren. Avena Sativa geeft het lichaam en geest extra ondersteuning bij innerlijke onrust, prikkelbare gevoelens of een zenuwachtig gevoel.

Melatonine [0.295mg]
Melatonine is een hormoon dat van nature voor komt in het menselijk lichaam. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft wetenschappelijk bewezen dat melatonine de tijd verkort die nodig is om in slaap te vallen en de subjectieve gevoelens van een jetlag vermindert. 


PURIFIED HEMP™

Het gebruik van medicinale cannabisolie werd al door de Chinezen, eeuwen voor Christus, toegepast. Vele gebruikers, over de hele wereld, blijken baat te hebben bij inname van de olie. Het middel wordt o.a. gebruikt bij mensen met ADHD, chronische pijnen, bijwerkingen van een chemokuur, epilepsie en slaapproblematiek. In tegenstelling tot THC-olie, ook afkomstig van de cannabisplant, word je van CBD-olie niet 'high'.

CBD olie wordt o.a. gebruikt bij mensen met ADHD, chronische pijnen, bijwerkingen van een chemokuur, slaapproblematiek en epilepsie.

Veel mensen, waaronder ook artsen, zijn overtuigd van de geneeskrachtige werking van CBD. CBD staat voor cannabidiol. Dat is een stof die van nature voorkomt in hennepplanten. Uit de hennepplanten wordt de werkzame stof CBD gewonnen. Omdat cannabidiol ook in ons eigen lichaam voorkomt, kan CBD positieve effecten hebben op het lichaam, waaronder op organen en ons immuunsysteem. Het toevoegen van CBD, als voedingssupplement, aan je dagelijkse dieet zorgt ervoor dat je lichaam beter gaat functioneren.

PURIFIED HEMP™, oftewel C B D olie, optimaliseert het welzijn door de interactie van het ECS, het inheemse endocannabinoïde systeem. Dit systeem reguleert verschillende vitale functies in het lichaam, waaronder stemming, eetlust, slaap, hormoonproductie, herstel, stress- en immuunsysteemreacties. Het product PURIFIED HEMP™ draagt bij aan verbetering van deze vitale functies.


Conclusie
Of je nou opzoek bent naar een product om je humeur of je mentale prestaties te verbeteren, of dat je baat hebt bij een product om sneller in slaap te komen en de slaapkwaliteit te verbeteren. De complete lijn van MINDSCOPIC® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, 100% natuurlijk en veganistisch en zijn allemaal gericht op het optimaliseren van lichaam en geest. 
Wil jij ook de controle over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid?

Ontdek de nieuwe lijn van MINDSCOPIC

Share

2 thoughts on “Ontdek het geheim voor verbetering van je mentale prestaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *