Mindfulness als geheim wapen voor een zorgeloos leven

Mindfulness als geheim wapen voor een zorgeloos leven

Mindfulness is de laatst tijd flink gehyped. Je kan je kont niet keren of je wordt al geconfronteerd met het fenomeen. Maar waarom hoor en lees je hier steeds meer over en wat is Mindfulness nou precies? Mindfulness staat ook wel voor leven in het nu of leven met aandacht. Lees hier alles over Mindfulness en hoe je dit kan toepassen in je dagelijks leven!

Ontdek deze Mindfulness tricks, die bewezen effectief zijn tegen stress, zonder tijdrovende meditatie!

Voer hier je naam en e-mailadres in en krijg toegang tot het GRATIS PDF bestand Mindfulness-tricks voor iedereen!

Voor de meeste mensen die nog niet bekend met Mindfulness zijn klinkt het nogal vaag en zweverig maar niets is minder waar. Voor dit artikel ben ik diep gaan duiken in de wereld van Mindfulness. Hier lees je wat er nou precies wordt bedoeld met Mindfulness, bijzondere feitjes en natuurlijk tips & tricks om dit toe te passen in je dagelijks leven!

Mindfulness is leven met aandacht & leven in het “nu”. Het zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, mede daardoor minder stress ervaart, daardoor effectiever werkt, gelukkiger bent en lekkerder in je vel zit.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een psychologische stroming die we hier in het Westen hebben veroverd. Mindfulness betekent ‘leven in het nu en met volle aandacht’. Uit onderzoek is gebleken dat we 80% van de tijd in onze gedachten zitten, die ook nog eens bijna altijd negatief zijn. Dat wil dus zeggen dat we een heel groot deel van ons leven niet bewust leven in het heden. Hoe zonde is dat? Het leven vliegt al zo snel voorbij.. 

“Ik moet morgen even langs mijn oma.  Morgen moet dat verslag echt af. Straks ga ik de was ophangen, en daarna even die telefoontjes plegen”.


Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden en in het nu. Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent.

yin en yang. balans vinden met yoga.

Mindfulness is leven met aandacht & leven in het “nu”. Het zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, daardoor effectiever werkt, gelukkiger bent en lekkerder in je vel zit..

Wil jij ook weer de controle krijgen over je eigen gedachten? 

online cursus mindfulness


Met de cursus van Happy by Yoga leer je alles over minfulness leven en zal stress bij je verleden tijd horen. Mindfulness voor het dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus inclusief audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails.


Mindfulness is genieten van het ‘nu’

Stel je voor, je hebt net gewerkt en bent onderweg naar huis. Straks moet je nog naar de supermarkt om wat boodschappen doen, eten koken en afwassen. Vanavond moet je niet vergeten die leuke serie op te nemen want je wilde nog even langs je vriendin. Dit zijn de “normale”gedachten die ons dagelijks bezig houden. Maar wat als je met mindfulness leeft?

Dan luister je naar het geluid van de automotor, de klanken en teksten vanuit je radio. Je voelt de koele bries van de airco uit je auto langs je gezicht en handen stromen.

yoga oefening op matje. afvallen met yoga.

Ineens zie je wat er gebeurt op de weg: de andere automobilisten en auto’s die voor/achter of langs je rijden, de omgeving, de strepen op of langs de weg. Je bent je bewust van de roterende autobanden over de weg, de weerstand van het pedaal en ga zo maar door. Volledig in de beleving van het ‘nu’, dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer focus en daardoor betere prestaties.

Wat bijzondere feitjes…

yin en yang. balans vinden met yoga.

Ongeveer 1/3 van de mensen in de WAO heeft last van psychische klachten, vaak als gevolg van stress op het werk. 10% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft last van burnout verschijnselen. Zestig procent van de Nederlandse werknemers heeft met stress te maken. Dit is 15% meer dan elders in de EU.


Voordelen van mindfulness:

 • Door Mindfulness word je meer productief
 • Mindfulness werkt stress verlagend
 • Met Mindfulness leer je de kleine dingen te zien en daar dan intens van te genieten
 • Mindfulness werkt tijdsbesparend vanwege het minder nadenken en de grotere focus
 • Door mindfulness leer je in elke situatie iets ‘positiefs’ te herkennen
 • Je geniet meer van het leven en daardoor voel je je gelukkiger


Veel van de voordelen van Mindfulness en Meditatie zijn inmiddels wetenschappelijk bewezen:

 • Nachtrust wordt beter en meer kwalitatief
 • Zorgt voor een betere focus en concentratie
 • Je ervaart minder stress en krijgt een betere emotionele balans
 • Je creativiteit wordt toegenomen
 • Het nemen van betere beslissingen
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
yin en yang. balans vinden met yoga.

Take a moment once in a while. Pause to breathe reflect and smile. Think happy thoughts and look around. Feel the sun on your face, your feet on the ground. Count the stars. Examine the sky. Catch the rain. Watch the birds fly. Make meaning from silence. Let words lift your soul. Explore every facet of your wonderful whole. Take a moment!

Eenvoudig en praktisch – mindfulness oefening

Mindfulness is in de basis een hele toegankelijke vorm van meditatie (Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen). Door je regelmatig bewust te zijn van het ‘nu’ kun je mindfulness aanleren. Oefening baart kunst. Ga rustig zitten en adem een paar keer diep in en uit. Zorg ervoor dat je schouders ontspannen zijn. Richt je aandacht een paar minuten op je ademhaling.

mindfulness lopen

Wees je vervolgens bewust van alles wat er op dit moment om je heen gebeurt. Laat gedachten rustig passeren en geef er geen aandacht aan. Hoor de geluiden om je heen, voel de stoel onder je billen, ruik de geur van de kamer.

Merk hoe je meer in het moment komt. En hoe de focus op het ‘nu’ je meer stilte in je hoofd bezorgt.

Tip: Veel mensen vinden mindfulness een fijne techniek, maar vergeten in het dagelijks leven dat ze mindfulness wilden toepassen. Dit kun je oplossen door bijvoorbeeld een mindfulness-steentje in je broekzak te doen.

Telkens als je dit steentje voelt herinner je jezelf eraan dat je wilt genieten van het moment.

Mindfulness is ook: niet oordelen

Iedereen kan mindfulness aanleren. Het is wel belangrijk dat je ervoor openstaat. Er kleeft nog een lastiger aspect aan vast: niet oordelen.

Wanneer je in mindfulness-stand bent is het belangrijk dat je alles waarneemt zoals het is, en er geen oordeel over probeert te vellen. Ook dit vergt oefening.

Mindfulness

Het is een avontuur op weg naar de beste versie van jezelf.
-
Ik heb dit zelf aan den lijve ondervonden. Na een langere periode van stress, tijdtekort, slechte concentratie en slaapproblemen wist ik dat ik op zoek moest naar een oplossing. Om mijn innerlijke rust weer terug te vinden, ben ik op advies van een vriendin, me eens gaan verdiepen in een cursus Mindfulness. In eerste instantie, was ik iets sceptisch, omdat het wat zweverig op me overkwam en ikzelf vrij nuchter en praktisch ben ingesteld.

Werkelijk, er is een wereld voor me open gegaan! De focus op het hier en nu en inzicht in hoe je gedachten met je aan de haal kunnen gaan, heeft me zoveel rust en een soort opluchting gebracht. Ik zie nu pas in hoe ik eigenlijk altijd een soort 'slaaf' van mijn geda​​​​chten was. Altijd maar nadenken en piekeren over de toekomst of over het verleden. De les: "je hebt gedachten, maar je bent ze niet", is een van de waardevolste die ik heb geleerd, hoe simpel het ook mag klinken


Mindfulness voor het dagelijkse leven​​​​​


zonder-stress-met-mindfulness

Ben jij klaar om weer te genieten van de kleine dingen in het leven? Ben jij klaar voor meer energie, meer zelfvertrouwen, meer innerlijke rust en emotionele stabiliteit? De eerste stap begint altijd bij jezelf.. 


Ontdek het met deze makkelijke en toegankelijke cursus! Mindfulness voor het dagelijkse leven is een 8-weekse Mindfulness cursus inclusief audiobestanden, video's en dagelijkse e-mails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness, meer rust willen ervaren en minder stress.

-

Voor een eenmalige investering van € 47,- kan jij toegang krijgen tot de online cursus mindfulness voor het dagelijkse leven inclusief alle bonussen.

Meer dan 1400 mensen hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan deze online Mindfulness cursus met een gemiddelde waardering van 4,7 uit 5 sterren!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *