Ontdek hoe je afrekent met slaapangst

Ontdek hoe je afrekent met slaapangst

Slaap geeft je lichaam rust en het lijkt erop dat het ook belangrijk is voor het functioneren van je geheugen. Als bonus krijg je er tijdens je slaap nog wat avonturen in de vorm van dromen bij. Maar wat als je de slaap maar niet kunt vatten?


WEG MET ANGST, SPANNING EN MALENDE GEDACHTEN

‘Hoe kom ik morgen ooit de dag door?’ ‘Wat als ik de hele nacht niet slaap?’ ‘Slapen is gewoon onmogelijk voor mij…’ Zeg eens eerlijk: word jij ‘s nachts ook geteisterd door deze en andere ‘angstgedachten’? Het zijn echte ‘sluipmoordenaars’ die jouw slaapproblemen in stand houden en vaak zelfs laten groeien. Hoe dat werkt?

 • Je ligt in bed en de angst om niet te kunnen slapen slaat toe
 • Het lukt inderdaad niet om in slaap te vallen en je ligt lang wakker
 • Je angst is bevestigd: ‘zie je wel dat het niet lukt’
 • De volgende avond is jouw ‘slaapangst’ nog heviger aanwezig

Het lijkt dramatisch, maar dat is het niet: vind de rust die je nodig hebt om te slapen.

Zie je het probleem? Telkens herhaal, bevestig en versterk je de boodschap: ik ben een slechte slaper. De slapeloosheid gaat hierdoor langzaam maar zeker deel uitmaken van je identiteit. Je onderbewustzijn wordt je grootste tegenstander…

Hoewel het vaak dramatisch lijkt, is het dat niet! Het mooie van gedachten is dat ze niet alleen tegen, maar ook voor je kunnen werken. En daar hebben we meer controle over dan je denkt.

5.0

Slaapangst aanpakken!

Slaapproblemen oplossen is altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen die elkaar versterken. Samen zorgen ze voor 100% verbetering.

Met het programma van W. van der Klaauw zal goed slapen weer vanzelfsprekend worden.


 • De best denkbare garantie; niet goed, geld terug na 90 dagen
 • Een jaar lang gratis ondersteuning
 • Extra bonus: E-cursus "dieper slapen": 's nachts doorslapen.

We kunnen echt niet zonder slaap, het is een eerste levensbehoefte. En we hebben behoorlijk wat nodig, gemiddeld 7 tot 8 uur. Over het algemeen levert het gezondheidsrisico op om minder dan 6 uur, of meer dan 9 uur te slapen. Van diepe slaap ga je ineens naar de droomfase, een lichte vorm van slaap waarin je droomt. Dit hele proces doorloop je per nacht zo’n vijf keer. De uitspraak ‘de uren voor 12 uur tellen voor 2’ klopt niet, maar er zit wel een kern van waarheid in, want in de eerste 4 tot 5 uur van de slaap heb je de meeste diepe slaap en droomslaap. En juist deze fasen zorgen voor het uitgeruste gevoel.

yin en yang. balans vinden met yoga.

Slaap bestaat uit 4 verschillende fasen, van ondiep naar diep. Je nacht begint met een ondiepe slaap en zakt dan af naar steeds dieper.

Wat gebeurt er tijdens het dromen?

De droomfase wordt ook wel REM-slaap genoemd, naar Rapid Eye Movement. Wanneer je droomt verslappen je grote spieren, zodat je niet zomaar op kan staan en jezelf in gevaar kan brengen. Maar je kleine spieren doen het nog wel, waardoor je ogen wel achter je oogleden druk bewegen. Je hersenen zijn in deze fase erg actief, het activiteitenpatroon lijkt erg op dat van het wakende brein. Waarom we precies dromen, daar zijn wetenschappers nog niet precies over uit. Vaak wordt gedacht dat het ‘ruis van de machine’ is. De hersenen zijn actief en daardoor worden er beelden opgeroepen, maar het heeft verder geen betekenis. Anderen denken juist dat de hersenen bezig zijn met nog onopgeloste zaken van de dag. 

yin en yang. balans vinden met yoga.

Op dromen kun je enigszins invloed uitoefenen. Wie leert om ‘lucide’ te dromen, kan al slapend beseffen dat hij droomt en deze dromen ook sturen.

Wanneer val je in slaap?

Je biologische klok zit in de zogeheten suprematistische kern in de hersenen. Deze zorgt ervoor dat je elke 24 uur op gezette tijden slaapt en waakt. Licht is daarbij van grote invloed. Zo lang er licht is, zorgt deze kern dat de productie van het hormoon melatonine in je lichaam wordt geremd. Melatonine zorgt voor slaperigheid. Treedt de duisternis in, dan gaat die remming weg en gaat je lijf weer volop melatonine maken. Dit proces loopt niet voor iedereen gelijk. Zo kan het dus dat er ochtend- en avondmensen bestaan.

5.0
val lekker in slaap met mindscopic sleepwell

SLEEPWELL SPRAY™

SLEEPWELL SPRAY™ is een wetenschappelijk ontwikkeld product om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen te verkorten. De spray bevat een krachtige, natuurlijke tonic die het lichaam en geest tot rust brengen.

 • Verkort de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen  
 • Optimaliseert de kwaliteit van je slaap 
 • Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
 • Uitsluitend gecertificeerde ingrediënten

Slaap tips

Bijna iedereen heeft wel eens een periode waarin hij wat minder slaapt. Dit hoeft geen probleem te zijn. Natuurlijk, overdag ben je slaperig en is het lastiger om je te concentreren of om dingen te onthouden. Maar zo gauw je weer goed slaapt, verdwijnen deze klachten. Langere periodes slecht slapen kan vervelendere gevolgen hebben. Je afweer verslechtert en in het ergste geval heb je meer kans op angst en depressie of zelfs obesitas, hart- en vaatziekten en dementie.

Wil je beter slapen? Dan kun je een heleboel zelf veranderen aan je gedrag en je slaapomgeving. Een goede slaaphygiëne heet dat officieel.

 • Zorg dat je slaapkamer rustig en donker is en haal alle afleiding weg. Dus, geen televisie, telefoons, tablets of computers die van je slaapkamer een actieve kamer maken.
 • Wanneer je goed moe bent, slaap je beter. Zorg dus voor flink wat activiteit overdag en ga naar buiten, zodat je in natuurlijk daglicht komt.
 • Sporten voor het slapen is geen goed plan. Vermijd een uur voordat je gaat slapen inspannende geestelijke en lichamelijke activiteiten. Drink geen koffie ‘s avonds en ook dat slaapneutje kun je beter laten staan.
 • Ga maximaal 6,5 tot 7 uur voordat je moet opstaan naar bed, en doe geen dutjes overdag. Het is normaal als je je hierdoor in het begin vermoeider voelt: de eerste weken zijn het zwaarst. Daarna wordt de slaapkwaliteit al beter, en na 6 tot 8 weken voelen de meeste mensen zich overdag minder moe.
 • Als je ‘s nachts ligt te piekeren (bijvoorbeeld over het feit dat je de slaap niet kunt vatten), ga dan na 20 tot 30 minuten uit bed en doe iets ontspannends, zoals lezen of muziek luisteren. Blijf je toch malen, schrijf je gedachten dan op. Of las overdag een piekerkwartier in: 15 minuten waarin je alleen maar mag piekeren – maar daarbuiten niet meer. Ga pas weer naar bed als je je echt slaperig voelt. Op die manier leer je je bed weer te associëren met slaap.

Gratis Download Slaapdagboek

Dé methode die jou gaat helpen om de echte oorzaken van je slaapproblemen bij de wortel aan te pakken!

download hier jouw gratis slaapdagboek en krijg inzicht in je slaappatroon

De oplossing ligt altijd bij jezelf.. Om slaapproblemen écht op te lossen moet je de echte oorzaken bij de wortel aanpakken.

Hierbij gaat het om:

– het afrekenen met ‘slaapangst’;
– het aanmaken van de juiste hormonen op het juiste moment;

– het herstellen (en versterken) van de natuurlijke schommeling van je lichaamstemperatuur;
– het juist ‘instellen’ van je biologische klok om een ‘slaapgolf’ te ontwikkelen.

Je raadt het al: er is geen magische pil, kussenspray of andere ‘oplossing’ die dit voor je gaat doen. De oplossing ligt altijd bij jezelf. De 7-stappen methode van W. van der Klaauw, slaapdeskundige en auteur helpt je om terug te gaan naar je ‘fabrieksinstellingen’ en goed slapen weer vanzelfsprekend te maken.


Na maanden niet voor 3 of 4 uur in slaap te kunnen vallen (met veel slaap medicatie) ben ik na het lezen van het boek al 3 nachten binnen het half uur in slaap gevallen en doorgeslapen tot 7 uur. Ik sta op met een uitgerust gevoel hetgeen ik maandenlang niet heb gekend. Ik ben nu dus een heel blij en een ander mens. Bedankt nog voor alles.

nooit meer zorgen of stress

Erik

Online cursist Perfect slapen

Ik dacht dat ik een hopeloos geval was, maar dit bleek tot mijn verbazing mee te vallen. Ik ben eigenlijk direct beter gaan slapen na het lezen van dit boek. In de avond word ik op een prettige manier ‘overvallen’ door slaperigheid. De angst “dat het weer niet lukt” is weg. Eigenlijk is alles weer zoals het hoort. Een aanrader en een lifesaver!

Lieke

Online cursist Perfect slapen


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *