Blog

9 manieren om je hormonen weer in balans te brengen

De hormoonproductie fluctueert van nature tijdens je leven, zodat je kunt voldoen aan de behoeften van elke fase van je leven. Echter, hormonale schommelingen als gevolg van stress zijn een andere zaak. Chronische stress kan leiden tot hormonale onevenwichtigheden die je slaap, stemming, libido verstoren, bijdragen aan gewichtstoename, brainfog en talloze chronische ziekten. In dit artikel ontdek je 9 manieren om je hormonen weer in balans te krijgen.

Continue Reading

Share

Hormonale onbalans veroorzaakt door slapeloosheid

Het lichaam scheidt essentiële hormonen af wanneer we slapen. Slaaptekort dempt de productie van schildklier-stimulerende hormonen en verhoogt de bloedspiegels van cortisol, een stress hormoon dat bijdraagt aan alertheid. Ook worden er tijdens het slapen groeihormonen uitgescheiden, die verantwoordelijk zijn voor het jong houden van je cellen. Dit betekent dat zonder slaap het lichaam niet de fundamentele hormonen kan produceren. In dit artikel lees je hoe onze hormonen het slaapproces beïnvloeden en wat de negatieve gevolgen zijn van slapeloosheid of een slaaptekort op onze gezondheid.

Continue Reading

Share

Ontdek de unieke gezondheidsvoordelen van Lion’s Mane

Lion’s Mane is één van de weinige adaptogene paddenstoelen. Het heeft als adaptogeen een regulerende werking op onze stresshormonen. Deze uniek uitziende paddenstoel heeft niet alleen een onderscheidend uiterlijk (bos manen van een leeuw), maar ook een reeks unieke en bijzondere gezondheidsvoordelen. In dit artikel duiken we in de fascinerende wereld van Lion’s Mane en bespreken we de verschillende gezondheidsvoordelen.

Continue Reading

Share

Zo stimuleer jij je dopamine op een natuurlijke manier

Dopamine is een stofje dat in de hersenen wordt geproduceerd en is een stof die hoort bij het beloningssysteem. Dit stofje zorgt met name voor de motivatie en drive om je doelen te behalen. Sommige noemen dopamine ook wel “het geluksstofje”. Tegelijkertijd is dopamine een kwetsbare neurotransmitter. Stress, alcohol, cafeïne en suiker kunnen je dopamine balans namelijk flink verstoren. In dit artikel ontdek je 8 effectieve natuurlijke manieren om zelf je dopamine te stimuleren en op peil te houden.

Continue Reading

Share

De 5 bijzondere gezondheidsvoordelen van Shilajit

Shilajit wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde als “verjongingsmiddel” en als middel tegen veroudering. Dit komt voornamelijk door de ruime aanwezigheid van mineralen (maar liefst 84 verschillende soorten). In de moderne wetenschap zijn er succesvolle studies gedaan naar de gezondheidsvoordelen van shilajit. Ook in Europa wordt shilajit als supplement steeds populairder, dus vertel ik in dit artikel alles wat je over shilajit moet weten.

Continue Reading

Share

Breng je stress hormonen weer in balans met deze adaptogenen

Bij te lange blootstelling aan stress raakt ons hormoonstelsel uit balans met desastreuze gevolgen. Adaptogenen staan bekend om hun vermogen om stress te reguleren, kunnen ontspannend of stimulerend werken, hebben een directe werking op het hormoonstelsel, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ook dragen ze bij aan mentale helderheid, een gezond slaapritme, goed functionerende cognitieve functies zoals de concentratie en het geheugen, de energiehuishouding en het uithoudingsvermogen. Ontdek de beste adaptogenen om je stress hormonen weer in balans te krijgen.

Continue Reading

Share

7 tips om je levensduur en levenskwaliteit te verbeteren

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk om ouder te worden. Anderen vinden het ouder worden geweldig. Hoe je er ook in staat, tegen vitaal oud worden heeft vrijwel niemand bezwaar. In dit artikel bespreken we alles over welke factoren meespelen in het bepalen van levensduur en levenskwaliteit. Ook ontdek je 7 tips die je gelijk al kan toepassen om jouw levensduur en levenskwaliteit te verbeteren. We hebben het niet alleen over hoe je je genen kunt vertroetelen zodat je fysiek ouder kunt worden, ook onderzoeken we hoe je hierbij gezond blijft. Het gaat niet alleen om het toevoegen van meer dagen aan ons leven, want het wordt pas echt leuk als we meer leven in onze dagen krijgen!

Continue Reading

Share

Duivelsklauw: de positieve en pijnstillende werking bij gewrichtsproblemen

Gewrichtspijnen kunnen verschijnen door allerlei oorzaken; te lang/te zwaar lichamelijk belastend werk, overbelasting bij sporters of gewoon vanwege ouderdom. Vanaf een bepaalde leeftijd is het heel normaal om gewrichtspijn te voelen. Je kunt last krijgen van je onderrug, knieën en heupen als gevolg van bepaalde bewegingen of gewoon omdat je een jaartje ouder wordt. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. In dit blogartikel vertel ik je alles over één van de meest effectieve oplossingen: Duivelsklauw Extract.

Continue Reading

Share

Ontdek de connectie tussen de darmen, brein en psyche

De verbinding tussen de darmen en de hersenen staat bekend als de hersen-darm-as. Dit is het autonome zenuwstelsel dat de hersenen verbindt met het eigen zenuwstelsel van de darm. Hoe beïnvloedt de hersen-darm-as je mentale gezondheid? Onderzoekers zeggen dat het beheersen van de bacteriën in je darmen (microbiomen) de symptomen van psychische stoornissen kan helpen verbeteren.

Continue Reading

Share
1 2 3 5