Blog

7 tips om je levensduur en levenskwaliteit te verbeteren

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk om ouder te worden. Anderen vinden het ouder worden geweldig. Hoe je er ook in staat, tegen vitaal oud worden heeft vrijwel niemand bezwaar. In dit artikel bespreken we alles over welke factoren meespelen in het bepalen van levensduur en levenskwaliteit. Ook ontdek je 7 tips die je gelijk al kan toepassen om jouw levensduur en levenskwaliteit te verbeteren. We hebben het niet alleen over hoe je je genen kunt vertroetelen zodat je fysiek ouder kunt worden, ook onderzoeken we hoe je hierbij gezond blijft. Het gaat niet alleen om het toevoegen van meer dagen aan ons leven, want het wordt pas echt leuk als we meer leven in onze dagen krijgen!

Continue Reading

Share

Duivelsklauw: de positieve en pijnstillende werking bij gewrichtsproblemen

Gewrichtspijnen kunnen verschijnen door allerlei oorzaken; te lang/te zwaar lichamelijk belastend werk, overbelasting bij sporters of gewoon vanwege ouderdom. Vanaf een bepaalde leeftijd is het heel normaal om gewrichtspijn te voelen. Je kunt last krijgen van je onderrug, knieën en heupen als gevolg van bepaalde bewegingen of gewoon omdat je een jaartje ouder wordt. Gelukkig zijn hier oplossingen voor. In dit blogartikel vertel ik je alles over één van de meest effectieve oplossingen: Duivelsklauw Extract.

Continue Reading

Share

Breng je stress hormonen weer in balans met deze adaptogenen

Bij te lange blootstelling aan stress raakt ons hormoonstelsel uit balans met desastreuze gevolgen. Adaptogenen staan bekend om hun vermogen om stress te reguleren, kunnen ontspannend of stimulerend werken, hebben een directe werking op het hormoonstelsel, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Ook dragen ze bij aan mentale helderheid, een gezond slaapritme, goed functionerende cognitieve functies zoals de concentratie en het geheugen, de energiehuishouding en het uithoudingsvermogen. Ontdek de beste adaptogenen om je stress hormonen weer in balans te krijgen.

Continue Reading

Share

Introvert, extravert of ambivert; hoe laad jij jezelf op?

Er zijn verschillende manieren om jezelf op te laden na een zware week. De manier waarop heeft alles te maken met of je een introvert, extravert of ambivert bent. Doe je het liefst de gordijnen dicht, kruip je op de bank onder een dekentje en kijk je een paar afleveringen van een nieuwe Netflix-serie? (introvert) Of krijg je energie van een avondje uit met een groep vrienden? (extravert) Als jij jouw gebruiksaanwijzing kent, weet je hoe jij het beste oplaadt.

Continue Reading

Share

15 tips om gelukkiger in het leven te staan

Eén van de belangrijkste dingen in het leven is dat jij – en de mensen om je heen – gelukkig bent. Dit is helaas niet vanzelfsprekend en kan het zijn dat jij je soms down en neerslachtig voelt. Is dit het geval en weet jij even niet meer hoe je je beter kan voelen? Dan zijn er verschillende manieren om je weer positief te voelen en blij te zijn. In dit artikel vind je 15 tips om gelukkiger in het leven te staan.

Continue Reading

Share

13 psychologische feitjes die jij nog niet wist

De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam. Dankzij wetenschappelijk onderzoek begrijpen we al veel over de ontwikkeling en werking van de hersenen, maar er is ook nog ontzettend veel te ontdekken. Tegelijkertijd leveren sommige psychologische onderzoeken ons een aantal fundamentele en interessante psychologische feiten op die werkelijk mind-blowing zijn. Ik heb er 13 voor je uitgekozen.

Continue Reading

Share

Zo houd je je brein jong en gezond

Hoe oud je ook bent, je brein is constant nieuwe verbindingen aan het maken, onderhouden of juist aan het afbreken. Naarmate je ouder wordt, neemt de neuroplasticiteit van de hersenen af. Het is daarom belangrijk om door middel van voeding en leefstijl dit tegen te gaan. Door goed voor je hersenen te zorgen ondersteun je de cognitieve taken en vertraag je het verouderingsproces.

Continue Reading

Share
1 2 3 5