11 tips om een droge winterhuid te voorkomen

11 tips om een droge winterhuid te voorkomen

Is het je ooit opgevallen hoe je huid reageert op de veranderende seizoenen? Dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat je huid in koudere wintermaanden vaak droger en schilferiger lijkt te worden.

Koude lucht, droge binnenhitte, lage luchtvochtigheid en harde winterwind kunnen allemaal je huid van vocht ontdoen. Hierdoor kan je huid er veel minder stralend uitzien dan normaal - niet alleen je gezicht, maar ook je handen, voeten en andere delen die aan de elementen worden blootgesteld.

Er zijn stappen die je kunt nemen om je huid er gezond uit te laten zien, zelfs als de temperatuur daalt en je niet kunt ontsnappen aan de droge, koude winterlucht.


Wat zijn de tekenen van een droge huid?

Enkele van de meest voorkomende tekenen en symptomen van een droge huid zijn:

  • schilferige en/of droge huid
  • roodheid
  • ruwe textuur
  • jeuk
  • ruwe, geïrriteerde huid
  • scheurtjes in je huid

De medische term voor een droge huid is xerosis. De symptomen kunnen in ernst variëren en er anders uitzien, afhankelijk van het deel van je lichaam dat is aangetast.

Hoe een droge winterhuid te verzorgen en te voorkomen

Een droge winterhuid is niet onvermijdelijk. Door enkele wijzigingen aan te brengen in je huidverzorgingsregime en -gewoonten en door de juiste producten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je huid er de hele winter zacht, glad en levendig uitziet.

In dit artikel nemen we 11 tips onder de loep die je kunnen helpen de gezondheid van je huid te verbeteren tijdens de koudere maanden van het jaar.

tips om de winter door te komen


1. Bevochtig HUID direct na het wassen

Elke keer dat je je gezicht, handen of lichaam wast, verwijder je de natuurlijke oliën van je huid. Omdat deze oliën helpen om vocht vast te houden, is het essentieel om ze te vervangen. Daarom is het belangrijk om elke keer dat je je huid wast, een vochtinbrengende crème te gebruiken, vooral in de winter.

Advies Moisturizers die bijzonder goed werken voor de droge winterhuid zijn bijvoorbeeld:

  • Kiehl's Ultra gezichtscrème - deze moisturizer is geformuleerd met glaciale glycoproteïne en uit olijfolie verkregen squalaan en is speciaal ontwikkeld om je huid te helpen koude, droge omstandigheden te weerstaan.
  • CereVe Daily Moisturizing Lotion - deze vochtinbrengende crème is ontwikkeld door dermatologen en bevat drie essentiële ceramiden en hyaluronzuur om je huid te hydrateren en de vochtbarrière van je huid te beschermen.
  • Nivea Zachte vochtinbrengende crème - deze voedende hand- en lichaamscrème bevat zowel vitamine E als jojoba-olie. De formule zorgt ervoor dat het snel in je huid wordt opgenomen.


2. Breng dagelijks zonnebrandcrème aan

Gezien de kortere winterdagen en minder zonlicht, kan het verleidelijk zijn om zonnebrandcrème uit je ochtendroutine te halen. Maar zelfs in de winter kan schadelijk UV-licht nog steeds de vochtbarrière van je huid belasten, wat essentieel is voor het behoud van de gezondheid en hydratatie van de huid.

Probeer elke ochtend een laagje zonnebrandcrème toe te voegen nadat je een vochtinbrengende crème hebt aangebracht. Of natuurlijk een vochtinbrengende crème waarin een SPF is verwerkt.

De American Academy of Dermatology Association raadt het gebruik van zonnebrandcrème met ten minste SPF 30 aan.


3. Gebruik nachtcrèmes

Nachtcrèmes zijn een uitstekende manier om een droge huid te hydrateren, revitaliseren of te voorkomen. Omdat ze echter een zwaarder type crème zijn, kan het langer duren voordat ze door je huid worden opgenomen. Door 's nachts een verzachtende crème op je huid aan te brengen, heeft je huid de tijd die het nodig heeft om de intensievere crème op te nemen om je huid aan te vullen met het vocht en de oliën die het nodig heeft.

Als je een zalf op je handen of voeten aanbrengt, overweeg dan om ze in een plastic zak of handschoenen te wikkelen om te voorkomen dat het middel op je lakens of dekens wordt verspreid.

Advies goede nachtcrèmes die je misschien wilt overwegen, zijn bijvoorbeeld:

Clinique Superdefense Night Recovery Moisturizer helpt de huidbarrière te versterken en de huideigen collageen- en elastine aanmaak te stimuleren


4. Pas je huidverzorgingsroutine aan

Als de huid van je gezicht bijzonder gevoelig of geïrriteerd lijkt door de droge winterlucht, kun je overwegen om je huidverzorgingsroutine voorlopig te vereenvoudigen.

Houd er rekening mee dat de vochtbarrière van je huid gezond moet zijn om goed te kunnen reageren op serums, toners en andere soorten schoonheidsbehandelingen.

Als je huid geïrriteerd is, kan deze ook gevoeliger zijn voor ingrediënten zoals geur en alcohol. Dit betekent dat producten die normaal gesproken geweldig aanvoelen op je gezicht, irriterend kunnen worden.

Probeer je huidverzorgingsroutine eenvoudig te houden. Overweeg om 's ochtends alleen een vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème te gebruiken en ' s avonds een milde reiniger met een vochtinbrengende nachtcrème. Zodra je er zeker van bent dat de vochtbarrière van je huid gezond is, kun je langzaam andere behandelingen en ingrediënten weer in je routine opnemen.


5. Gebruik een luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers helpen om vocht weer aan de lucht toe te voegen, wat vooral handig kan zijn wanneer de verwarming binnenshuis in de wintermaanden omhoog wordt gegooid. Als er meer vocht in de lucht is, kan dit helpen als een natuurlijk vocht inbrengend middel dat op zijn beurt een droge huid kan voorkomen en verlichten.

Volgens Harvard Health Publishing kan een luchtbevochtigerinstelling van 60 procent in de winter het vocht in de bovenste laag van je huid aanvullen.


6. Kies de juiste temperatuur VOOR JE HUID

Een warme douche of bad aan het einde van een koude winterdag kan bijzonder rustgevend aanvoelen. Maar om je huid gevoed te houden, wil je misschien de watertemperatuur dichter bij lauw houden.

Volgens het Baylor College of Medicine kan heet water de natuurlijke oliën van je huid sneller verwijderen dan lauw water (dat is meestal rond de 37 ° C) en mogelijk zelfs schade veroorzaken.

Pas ook op wanneer je je huid afdroogt na het baden of douchen. In plaats van krachtig te wrijven, dep je je huid zachtjes met een zachte handdoek, waardoor een deel van het vocht de bovenste huidlaag kan hydrateren.

heet water kan de natuurlijke oliën van je huid sneller verwijderen dan lauw water en mogelijk zelfs schade veroorzaken.


7. Ga bewust om met scrubben

Scrubben helpt bij het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak. Dit zorgt ervoor dat je huid er glad en levendig uit komt te zien. Maar het is mogelijk om je huid te veel te scrubben of de verkeerde producten gebruikt.

Als je huid er droog of schilferig uitziet, kun je beter kiezen voor een milde exfoliant dan voor een fysieke scrub. Hardere scrubs met grote deeltjes hebben een grotere kans om de vochtbarrière van je huid af te breken en schade aan te richten.

Als je huid gebarsten, rauw of geïrriteerd is, is het misschien het beste om scrubben te vermijden totdat je huid is genezen.


8. gebruik occlusieven in je routine

Eerder noemden we het gebruik van verzachtende middelen om je huidbarrière glad te strijken en te herstellen. Maar als je merkt dat verzachtende ingrediënten niet genoeg doen om je droge huid te genezen, kun je overwegen om occlusieve ingrediënten in je huidverzorgingsroutine op te nemen.

Occlusieve ingrediënten vormen een fysieke barrière om vocht in je huid vast te houden. Voorbeelden van occlusieve ingrediënten zijn:

De beste manier om deze producten in je routine te verwerken, is door ze een of twee keer per dag aan te brengen na het hydrateren.


9. Hydrateer van binnenuit

Een andere belangrijke stap om je huid gezond en stralend te houden, is ervoor te zorgen dat je de hele dag goed gehydrateerd blijft . Als je niet genoeg vocht binnenkrijgt, kan dit het uiterlijk van je huid beïnvloeden en deze ook gevoeliger maken voor uitdroging.

Behalve dat je goed gehydrateerd blijft, wil je je misschien ook concentreren op het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten en omega-3-vetzuren. Beide voedingsstoffen kunnen je cellen beschermen tegen omgevingsschade en je lichaam helpen om gezonde cellen te maken, inclusief huidcellen.


10. Kies voor niet-irriterende stoffen

Een goede regel bij het aanpakken van huidproblemen is het smeren van irriterende stoffen te vermijden. En een droge huid is geen uitzondering. Als de huid op je lichaam extra droog is, probeer dan losse, comfortabele, natuurlijke crèmes te smeren om het risico op extra fysieke irritatie te verminderen.

Was je kleding ook niet in gewone wasmiddelen. Zoek naar wasmiddelen die zijn samengesteld voor de gevoelige huid, die waarschijnlijk vrij zijn van agressieve chemicaliën en geurstoffen.


11. Draag handschoenen

Handschoenen zijn de ultieme fysieke barrière tegen omgevingsinvloeden die de huid van je handen kunnen uitdrogen.

Draag ter bescherming van je handen warme handschoenen wanneer je de kou in stapt en gebruik een paar siliconen handschoenen bij het afwassen. Door de droge lucht en het hete water dat in aanraking komt met je huid te beperken, kunnen je handen glad en goed gehydrateerd blijven.

houd je huid gezond en stralend tijdens de koude wintermaanden

Conclusie

Het is niet ongebruikelijk om in de winter een droge, schilferende huid te krijgen die niet alleen je gezicht aantast, maar ook je handen, voeten en andere delen die aan de elementen worden blootgesteld.

De sleutel tot het gezond houden van je huid is je huid regelmatig te hydrateren met de juiste producten. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn met scrubs, warm water en andere huidverzorgingsbehandelingen. Het gebruik van een luchtbevochtiger, het eten van de juiste voedingsmiddelen, het dragen van niet-irriterende stoffen en handschoenen en goed gehydrateerd blijven, kan ook je huid beschermen.

Als je merkt dat je droge huid niet verbetert met huismiddeltjes, overweeg dan om contact op te nemen met je zorgverlener voor de juiste behandeling.


Wat zijn jouw beste tips om een droge winterhuid te voorkomen? Laat het me weten in een reactie! =)
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *